Zuckerbergnek elakadt a szava, amikor két egyszerű kérdéssel bemutatták neki, mi a baj a Facebookkal

facebook
2018 április 11., 08:27

Mark Zuckerberget az amerikai szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtt hallgatják meg két napon keresztül. Az első nap legjellegzetesebb jelenetet pedig Dick Durbin szenátor hozta össze a cég vezetőjével, amikor két egyszerű kérdéssel megvilágította, mi a felhasználók baja a Facebook adatkezelési szokásaival.

link Forrás

A beszélgetés így zajlott:

- Zuckerberg úr, elmondaná nekünk, melyik hotelben szállt meg előző este?

- Ööö... nem.

- Elmondaná nekünk, kikkel váltott üzenetet ezen a héten?

- Szenátor úr, nem, azt hiszem nem szeretném ezt nyilvánosan megtenni.

- Pontosan erről van szó. A személyes adatokhoz való jogról, ennek határairól, és arról, mennyit adnak el ebből annak nevében, hogy „világszerte összekapcsolják az embereket”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.