Kásler a Mokkában jelentette be: három hét alatt nemzeti programokat készítenek a népbetegségek csökkentéséért

politika
2018 június 07., 07:08

"Ezek a szakterületek összetartoznak, azért, mert az ember tartja ezeket a területeket össze," mondta Kásler Miklós a Tv2 Mokka című műsorában csütörtök reggel arra kérdésre válaszolva, hogy miért ilyen a tárca portfoliója. Az Emmit vezető miniszter kijelentette:

"az emberi lét materiális és szellemi körülményeivel foglalkozik ez a minisztérium. Minden mindennel összefügg, értelemszerűen. Lényegesnek gondolom, hogy a sport, a családügy, a szociálpolitika, az egészségügy összehangoltan működjön."

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy milyen szemlélettel vezeti ezt a nagy minisztériumot, Kásler úgy válaszolt, hogy

"emberközpontú szemlélettel. Támaszkodva az európai civilizáció, a keresztény civilizáció, és a magyar tradíció értékeire."

link Forrás

Az egészségügyi tervekről elmondta, hogy az alapellátás megerősítése, a kórházi fertőzések kérdésének gyors megoldása, a sürgősségi ellátást feljavítása az elsődleges prioritások. Kijelentette:

"nemzeti programokat dolgoznak ki három hét alatt a legnagyobb halálozási rátát produkáló betegségek (keringési, daganatok) és a gyermekgyógyászat témájában."

Ezek köré pedig egy nagyon korszerű nemzeti egészségügyi programot építenének fel. A demográfiai helyzet javítása szerinte nem csak anyagi, hanem szemléletbeli kérdés is.

"Már az óvodában meg kell ismertetni a család élet értékeit, és ezt végig kell vinni az egész oktatási rendszeren,"

mondta Kásler Miklós. A tanárok és a diákok túlterheltségét érzékeli, sok lehetőség van ebben. 

link Forrás

"A nemzeti alaptanterv következik most, szeretném felgyorsítani a folyamatot,"

zárta a miniszter. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.