Beer Miklós: A keresztény hitet nem lehet védeni, az annyira személyes dolog

politika
2018 június 19., 03:34

"Én hívő emberként, (..) valahogy úgy képzelem, hogy az Úristen minden gyermekét egyformán szereti, és egy kicsit szomorúan nézi, hogy ennyire nem értjük egymást és ennyire rabjai vagyunk az érdekeinknek, az előítéleteinknek," mondta Beer Miklós a HírTV Egyenesen című műsorában hétfő este. A váci egyházmegyét vezető püspök szerint a migrációs válságot kezelni kell, de hosszútávon. 

"Bízom benne, hogy lassan-lassan, de minden felelős ember, ezért imádkozok is, eljusson oda, hogy túltudja tenni magát a pillanatnyi érdekein,"

mondta. Beer kijelentette: a magyar kormányért is imádkozik túljusson a napi politikai érdekein, és a hosszú távú megoldásokat keressék. Beer elismerte: imádkozik a magyar kormányért is. 

link Forrás

"Naív vagyok, de merek hinni abban, hogy a lelkiismeret az erősebb lesz, mint a (párt)diktátum,"

mondta. A hetedik alaptörvény-módosításról, ami a keresztény értékek védelméről szól, a püspök elmondta, hogy

"ez nem elég. Egy program, egy felszólítás, hogy védjük meg keresztény értékeinket!"

Szerinte jó lenne, ha mindenki magába nézne, hogy mit is jelentenek számunkra a keresztény értékek. A kulturális értékek valóban fontosak, de azok mit sem érnek lelkület nélkül. 

"A keresztény hitet nem lehet védeni, az annyira személyes dolog,"

hangsúlyozta. 

"Ne kitegyük a keresztet, hanem a szívünkben legyen! (..) Ne külsőséggel tüntessünk, pláne ne irritáljunk vele másokat!"

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.