Mexikót támadja a bűzös barnaalga

környezetvédelem
2018 augusztus 06., 16:52

Ökológiai összeomlás veszélye fenyeget az úgynevezett golffű nevű barna alga (Sargassum) elterjedése miatt Quintana Roo állam partjainál.

2015 óta megkétszereződött az algák mennyisége a latin-amerikai ország partjainál, a gyors növekedés oka valószínűleg a klímaváltozás és a környezetszennyezés.

A barna algák befolyásolják a víz oxigéntartalmát, növelhetik a víz károsanyag-tartalmát, megváltozik általuk a korallzátonyok ökológiai egyensúlya.

Mivel Quintana Roóban nagy szerepe van a turizmusnak, a kormány is riadót fújt. Az algavész miatt töröltek már nyaralásokat turisták, ami miatt veszélybe kerülhet több munkahely is a régióban - közölte Maria Beristain, a turizmusért felelős szenátusi bizottság tagja.

Az állam kormányzója szerint már 80 millió pezót (1,2 milliárd forintot) invesztáltak abba, hogy megtisztítsák a vizet és a partokat az algától. (MTI)

link Forrás



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.