Törökországban mostantól nem lehet dollárban vagy euróban lakást venni

külföld
2018 szeptember 13., 09:54

Törökországban a valutaválság miatt ezentúl csak lírában lehet ingatlanüzleteket kötni. És ez nem csak az újonnan kötött adásvételi vagy bérleti szerződésekre vonatkozik, hanem a már dollárban vagy euróban megkötött szerződéseket lírára kell váltani 30 napon belül. Erre azért volt szükség, mert a török líra az év eleje óta 40 százalékkal vesztett az értékéből.

Az árfolyamzuhanást az okozta, hogy az Erdogan elnök irányítása alatt álló jegybank nem akar kamatokat emelni. Az elnök utálja a magas kamatokat, pedig a szakértők szerint indokolt lenne, hogy a mostani 17,75 százalékról 22 százalékra emeljék a szintet. (Reuters/Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.