Orbán Viktor nyitja meg jövő szerdán a Szépművészeti Múzeumot

Budapest
2018 október 24., 06:43

Jövő szerdán adja át a miniszterelnök a felújított Szépművészeti Múzeumot, írja a Hvg.hu. Baán László, a múzeum igazgatója a HírTV-ben arról beszélt, hogy bár most a 70 éve bezárt román csarnokot is átadják, az állandó kiállítás csak jövő év elejétől lesz látható. Ugyanis a Magyar Nemzeti Galéria régi magyar gyűjteményének termeit bezárják, és az átkerül a Szépművészetibe.

Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a Szépművészeti Múzeum Liget Budapest Projekt keretében felújított Román csarnokában 2018. július 4-én.
photo_camera Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a Szépművészeti Múzeum Liget Budapest Projekt keretében felújított Román csarnokában 2018. július 4-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Első időszaki kiállítással biztosra mennek: Leonardo da Vinci és a budapesti lovas címmel nyílik és azt a problémát járja körül, amin Leonardo bő négy évtizeden keresztül dolgozott, hogyan lehet megalkotni az ágaskodó lovas szobrát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.