Thürmer Gyula: Az egy jó dolog, hogy Magyarországon nincsenek migránsok

politika
2019 január 31., 07:21

„Rohanunk a háborúba. És hogy ha valami nem történik, ha mi valamit nem teszünk, akkor bele is fogunk rohanni” 

- Thürmer Gyula a Hír Tv szerda esti adásában beszélt arról, hogy a Munkáspárt legnagyobb álma, hogy békét hozzon az embereknek, és ha valami most fenyegeti az emberek békéjét, azok bizony a migránsok. 

A Munkáspárt elnöke meglehetősen zavaros okfejtésének - ha jól értem - az a lényege, hogy a bevándorlók elveszik a magyarok elől a munkát. „Az egy jó dolog, hogy Magyarországon nincsenek migránsok, nincsenek bevándorlók” - mondta Thürmer, de hozzátette, mivel mindenkinek van televíziója, sőt, vannak olyanok, akik már külföldön is jártak, azért tudható, hogy a bevándorlás nem gazdagítja a társadalmat, inkább csak problémát okoz. Ezek közül az egyik, hogy a bevándorlók lenyomják a munkabéreket. 

A súlyos magyarországi munkaerőhiányra Thürmer nem tért ki, de arra igen, hogy nem szép dolog Brüsszelben magyar képviselőként rosszat mondani Magyarországra vagy a magyar kormányra, és mivel ő gyakran jár Kínába, tudja, hogy egy kínai például sosem csinálna ilyet. Általában a baloldalról sincs túl jó véleménye, szerinte azok, aki baloldalinak mondják magukat, valójában nem a szegényekért, nem a dolgozókért és nem a népért küzdenek. Továbbá: az Európai Unióban baj van, a gazdag liberálisok akarnak irányítani mindent.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.