A Real meccsén egy vitás esetnél kapcsolták a VAR-szobát, de nem volt benne senki

sport
2019 március 11., 05:51

Szenvedett a szörnyű formában játszó Real Madrid a vasárnapi, az újonc Valladolid elleni idegenbeli bajnoki meccsének első félidejében. A hazaiak már kihagytak egy tizenegyest, amikor Sergi Guardiola akcióból lőtt a Real kapujába, hogy a bíró jelezze: a gyanús jelenetet visszanézik videón, VAR-ral. 

A tévéközvetítésben ekkor szokás szerint oda is kapcsoltak a monitorokkal teli VAR-szobába, ahol a videobíró kezelői dolgoznak. Csakhogy ott ez a látvány fogadta a nézők millióit:

link Forrás

 Jól látod, hogy mit nem látsz. 

Ugyanez mozgóképen:

link Forrás

A láthatalan bírók egyébként les miatt el is vették Guardiola gólját, aztán a Valldolid mégis megszerezte a vezetést, mire a Real 4-et lőtt válaszul.

A bizarr esetre még a meccs közben magyarázatot adott a meccset közvetítő csatorna. Eszerint állítólag az adásrendező hibázott. Összesen 6 VAR-szoba létezik ugyanis a spanyoloknál, a hivatalos verzió pedig az, hogy ők véletlenül egy rossz, éppen nem használt helyszínre kapcsoltak, amiben egy korábbi meccsen videóelemeztek, de ami a Valladolid-Real idején már üres volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.