Vizoviczki a Kúriától kért új eljárást és szabadulást

bűnügy
2019 május 13., 02:51

A Kúria sajtóosztálya a Magyar Nemzetnek megerősítette: valóban kezdeményezte jogerős ítéletének felülvizsgálatát Vizoviczki László, a beadványról júliusban dönthetnek. A lap az éjszaka egykori királyának védőjétől megtudta, hogy azt a tavaly októberi döntést vitatják, ami kimondta, hogy hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtja bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt ügyfelét. Vizoviczkiék szerint az első fokú eljárásban még szó sem volt bűnszervezetben való elkövetésről, szerintük a minősítést nem változtathatta volna az ítélőtábla. A döntéssel amúgy kizárták, hogy kedvezményesen, a büntetése kétharmadának letöltése után nem szabaduljon a volt diszkókirály.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.