Húszmillió forintos aranyrögöt talált egy fémdetektoros ausztrál

külföld
2019 május 20., 09:10

Megütötte az Isten lábát egy ausztrál férfi. Az ismerősei által tapasztalt hobbidetektorosként leírt férfi fémdetektorral járta a legnagyobb ausztrál aranykitermelő vidék, Kalgoorlie környékét, amikor egy cserjésben kutakodva 45 centi mélységben egy hatalmas aranyrögre bukkant.

link Forrás

Az öklömnyi méretű rög rendkívül sűrű volt, 1,4 kiló súlyú. Ennyi arany százezer ausztrál dollárt, átszámolva nagyjából húszmillió forintot ér.

Ausztráliában a megtaláló megtarthatja az ilyen aranyrögöket. Kalgoorlie környéke ezért népszerű terepe a detektorosoknak, akik viszonylag gyakran is találnak termetesebb darabokat. De a húszmillió forintos rög azért elég ritka, általában ennél jóval kisebb rögökből áll össze a zsákmány. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.