60 ezer dolláron múlt, hogy James Holzhauer több pénzt vigyen haza a Jeopardy!-ból, mint eddig bárki

szerencsejáték
2019 június 04., 06:02

32 egymás utáni győzelem után a Jeopardy legújabb bajnoka, James Holzhauer befejezte a játékot, és nem sikerült rekordot döntenie, pedig nagyon úgy nézett ki, hogy simán megcsinálja.

photo_camera Fotó: Jeopardy!/Youtube

Holhauer hat hete egyfolytában nyert, míg végül Emma Boettcher lenyomta. A férfi a hétfői adásig több mint 2 millió dollárt szedett össze, de ez csak minden idők második legnagyobb győzelme.

Az eddigi rekordot Ken Jennings tartotta, aki 2 522 700 dollárt szedett össze, bár jóval több idő alatt: neki 2004-ben ehhez 74 adás kellett.

Holzhauer ehhez képest 2 462 216 dollárt keresett kevesebb mint fele ennyi idő alatt, és csak 60 ezer dolláron múlt a rekorddöntés.

Azért több rekordot is megdöntött a nagyon gyors tarolásaival, például még soha senki sem keresett 131 127 dollárt egyetlen adás alatt. (A győztesek adásonként átlagosan 19 980 dollárt nyernek.) Egyesek szerint Holzhauer örökre megváltoztatta azt, ahogy a Jeopardy!-t játszani kell. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.