Németországban dolgozó török apa és fia kötekedtek a magyar határőrökkel

bűnügy
2019 augusztus 10., 06:05

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két török férfit - apát és fiát -, mert rátámadtak a jogszerűen intézkedő röszkei határrendészekre - tájékoztatta a Központi Nyomozó Ügyészség szombaton az MTI-t.

A Németországban élő török család augusztus 6-án a röszkei autópálya-határátkelőn kilépésre várakozott. Egyikük szóváltásba keveredett egy motorossal, aki megpróbált eléjük kerülni a sorban, és az öklét rázta a feje közvetlen közelében. Egy rendőr felszólította cselekménye abbahagyására, és eltolta a motorostól. A feldühödött vádlott azonban az őrmester, majd egy másik rendőr ruháját is megragadt, és maga felé kezdte húzni őket, egy harmadik határrendésznek pedig leszakította a rendfokozatjelzőjét. A másik vádlott közben megpróbálta a rendőröket eltolni az apjától.

Az őrizetbe vett két török férfi elismerte bűnösségét, az ügyészség pedig két nap múlva már bíróság elé is állította őket.

A Szegedi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a vádlottakat egy év két hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és egy évre kiutasította őket Magyarország területéről. Az ítélet jogerős. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.