Elnézést kért az ohiói mészáros családja, hogy a nekrológjában egy szóval se utaltak a szörnyű bűncselekményre

külföld
2019 augusztus 15., 10:00

Közleményben kért elnézést mindenkitől Connor Betts, a kilenc emberrel, köztük saját húgával végző ohiói ámokfutó családja azért, hogy nekrológjuk kissé érzéketlenre sikeredett.

"Vicces, artikulált és intelligens férfi, szikrázó kék szemekkel és kedves mosollyal. A 24 éves Connor Stephen Betts Bellbrookból vasárnap, 2019. augusztus 4-én vesztette életét. Lelkes könyvmoly volt, aki szeretett úszni, cserkészkedni, és még az iskolai zenekarnak is tagja volt. Xboxozott és szerette a Foxon futo Bob Burgerezője rajfilmet. Hiányolni fogja családja, barátai és hűséges kutyája, Teddy" - állt a Conner & Koch temetkezési vállalkozás weboldalán közölt nekrológban.

Mint láthatják, abban egy szó sem esik arról, hogy Betts milyen körülmények között hunyt el. Ő volt az, aki augusztus 4-én kilenc emberrel, köztük saját húgával, a 22 éves Megannal is végzett. Megan nekrológjában szintén nem említették meg, hogy a bátyja mészárolta le egy ámokfutás során, melynek végén a rendőrök agyonlőtték, mielőtt bejuthatott volna egy tömött éjszakai bárba.

Brian Koch, a temetkezési vállalkozás vezetője az NBC-nek azt mondta, hogy cége a gyászoló család kívánságát teljesítette a nekrológ közlésével. A család egy nap után végül visszakozott, miután a nekrológ híre bejárta az amerikai sajtót. Eltávolították az oldalról, és helyette bocsánatkérő közleményt adtak ki. Ebben elismerik, hogy "érzéketlenség volt nem tudomást venni a borzalmas tragédiáról, amit [Connor] okozott". A közlemény szerint "gyászukban úgy ábrázolták fiukat, ahogy megismerték, de ez nem kisebbíti utolsó cselekedete borzalmait". (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.