Egy japán légitársaság ezentúl jelzi a foglalási rendszerben, hol fognak kisgyerekek ülni a járaton

külföld
2019 szeptember 26., 15:35

A Japan Airlines új foglalási rendszere révén a jegyvásárlók láthatják, hogy egy járaton hova foglaltak már helyet kisgyerekes szülők. Ha valaki ugyanis két évnél fiatalabb gyerekkel utazik, akkor a jövőben egy gyerekfej jelzi majd a foglalási felületen.

A légitársaság szerint a jelzéseknek hála az a többi utas előre tudhatja majd, hogy hol ülnek gyerekek. Ugyanakkor a rendszer persze nem 100 százalékos precizitással működik: előfordulhat például, hogy az utolsó pillanatban történnek helycserék, illetve gondot jelenthet az is, ha a járatra a jegyet egy harmadik félen keresztül értékesítették.

A lépést többen értékelték a közösségi oldalakon, míg mások szerint az utasoknak egyszerűen türelmesnek kell lenniük az utazó és időnkét síró kisbabákkal szemben, és amúgy is, akit nagyon zavar az ilyesmi, hordjon magával zajszűrő fejhallgatót. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.