Gera Marina nyerte a legjobb színésznő díját a Nemzetközi Emmy gáláján

MŰVÉSZET
2019 november 26., 07:05
Gera Marina a díjával a Nemzetköz Emmy Díj New York-i gáláján.
photo_camera Gera Marina a díjával a Nemzetköz Emmy Díj New York-i gáláján. Fotó: Dia Dipasupil/AFP

Szép magyar siker született a Nemzetközi Emmy-n, Gera Marina kapta a legjobb színésznő díját. Ezt a díjat az Emmy gálát szervező szervezet, a NATAS nemzetközi részlege, az IATAS ítéli oda 1973 óta minden évben a legjobb, az USA-n kívül született televíziós alkotások szereplőinek és alkotóinak.

Gerát Szász Attila Örök tél című filmjének főszerepében nyújtott alakításáért díjazták.

„Gratulálok Gera Marinának a kiváló díjnyertes alakításért és az alkotóknak, Köbli Norbert forgatókönyvírónak, Szász Attila rendezőnek, Nagy András operatőrnek, Lajos Tamás producernek és a stábnak! Büszke vagyok arra, hogy a hazai televíziós filmgyártás jelentős nemzetközi díjat nyert, és magyar alkotók vannak reflektorfényben egy saját történelmünket a világ számára bemutató történettel. Fontosnak tartom, hogy a televíziós formátumokat tovább erősítsük, minőségi és közönséget vonzó sikeres alkotások szülessenek. Remélem, hogy ez a rangos díj a hazai alkotók szemében emeli a tévéfilmek presztízsét és jobbnál jobb tévés témákkal fognak pályázni” – írta az MTI-nek eljuttatott közleményében Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gera az első magyar nyertese a díjnak, ami nem csoda: eleve ő volt az első magyar jelölt a Nemzetközi Emmy Díjra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.