Kiskunlacháza fideszes polgármestere szerint a Fidesz 2022-re felépíthetne „nem ellenzéki” pártot, amivel majd koalícióra léphet

POLITIKA
2019 december 23., 09:31

Répás József, Kiskunlacháza fideszes polgármestere interjút adott a Magyar Hírlapnak, és ahogy az Index is felhívja a figyelmet, a 9 ezer lakosú nagyközség vezetőjét országos ügyekről is kérdezték a propagandasajtóban. Répás azt mondja, meg kell vizsgálni, miért nem felel meg a Fidesz a fiatalok igényeinek, és azt mondja, át kellene alakítani a párt imázsát, kommunikációját és szlogenjeit.

Répás szerint be kell látni, hogy a fiatalokat nem érdeklik a családcentrikus intézkedések, nem lehet megnyerni őket a józan gondolkodással, ők világot akarnak látni.

„Muszáj lesz valamit kitalálni, mert ha 2022-ben megismétlődik a 2002-es sokk, onnan nagyon nehéz lesz visszajönni.”

Az interjúban a riporter felvetette azt is, mi történik akkor, ha 2022-ben nyer a Fidesz, de nem lesz egyedül többsége, ezért valakivel koalíciót kell kötni. Erre Répás így válaszol:

„két év alatt fel lehet építeni egy olyan politikai szervezetet is, amely 2022-ben öt-tíz százalékkal kvázi konstruktív szerepkörben ott tudna lenni az Országgyűlésben, és itt most nem az ellenzéki pártokra gondolok”.

A polgármester nem mondta el, milyen pártra gondol, de annyira annyit azért megjegyzett: valamelyik „tradicionális, történelmi pártnak” egy kis levegőt kellene engedni.