Sebastian Kurz bízik benne, hogy így három hónappal a választás után hamarosan megalakulhat az osztrák kormány

külföld
2019 december 25., 08:43
Sebastian Kurz volt és leendő osztrák kancellár az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán 2019. november 21-én.
photo_camera Sebastian Kurz volt és leendő osztrák kancellár az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán 2019. november 21-én. Fotó: DAMIR SENCAR/AFP

Ausztriában ugyan már szeptember 29-én megtartottak a Heinz-Christian Strache és a Szabadságpárt botránya miatt szükségessé vált előrehozott választást, de kormányt azóta se sikerült alakítani. Sebastian Kurznak így az osztrák köztelevízió hagyományos karácsonyi adománygyűjtő műsorában aktuálpolitikai kérdésekkel kellett foglalkoznia, mert a műsorvezető rákérdezett, hogy mikor is lesz újra kormánya az országnak.

Kurz erre azt felelte, hogy örül annak, hogy az ünnepek alatt kipihenheti magát, így majd újult erővel folytathatja december 27-én a koalíciós egyeztetéseket a Zöldekkel, akikkel amúgy december 23-án éjfélig tárgyaltak.

Kurz jellemzése szerint 2019 "nem volt egyszerű", majd elmesélte, hogy még karácsonykor se kapcsolja ki a mobiltelefonját. Nem úgy leendő koalíciós partnere, a Zöldek listavezetője, Werner Kogler, aki azt mondta, hogy kikapcsolja, mert ilyenkor a családtagjainak szentel nagyobb figyelmet, és aludni is szeretne. (Via MTI)