Ricky Gervais egész Hollywoodot elküldte a picsába, Hollywood meg udvariasan nevetett rajta

FILM
2020 január 06., 04:19

Magyar idő szerint hétfő hajnalban zajlott az idei Golden Globe-gála (a jelöltek és a győztesek listája itt olvasható), melynek hangulatára érezhetően rányomta a bélyegét a közel-keleti feszültség és az Ausztráliában kialakult katasztrofális helyzet. Bár az est házigazdája, Ricky Gervais arra buzdította a győzteseket, hagyják ki beszédeikből közhelyes politikai eszmefuttatásaikat, a tanácsát nem mindenki fogadta meg.

Ricky Gervais továbbra sincs elájulva Hollywoodtól, ez gyorsan kiderült már a nyitóbeszédéből. A brit komikus, aki eddig a legtöbbször volt a gála házigazdája, idén utoljára vállalta el a felkérést, és szólt jó előre, hogy nem tervezi visszafogni magát.
Gervais alaposan ledorongolt mindenkit, szerinte ugyanis a jelenlévők azt állítják, igenis odafigyelnek a világ dolgaira, valójában azonban eladják magukat és még az ISIS-nek is dolgoznának. Gervais azt kérte, hogy a sztárok inkább kíméljék meg az embereket uniformizált nézeteiktől.

“Nem vagytok abban a helyzetben, hogy leckéket adjatok a közönségeteknek. Semmit nem tudtok a való világról és a többségetek kevesebb időt töltött iskolában, mint Greta Thunberg. Fogadjátok el a díjat, köszönjétek meg az ügynökötöknek, Istennek, és tűnjetek a picsába.” 

És a közönség ezen nem őszintén, de viszonylag készségesen nevetgélt.

link Forrás

Gervais nyitóbeszédében utalást tett a #MeToo-ra, Jeffrey Epsteinre és persze az egyetemi botrányra, melyben érintett volt Felicity Huffman is. Na meg persze Harvey Weinsteinre. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.