Indiában felrobbantottak két illegálisan épült luxustoronyházat

külföld
2020 január 11., 15:23

Felrobbantottak két luxustornyot a hatóságok India délnyugati részén, Kerala államban, vasárnap pedig két további felhőkarcolót is fel fognak robbantani. A toronyházakat lerombolását az indiai legfelsőbb bíróság rendelte el tavalyi ítéletében, mely szerint azok a partvidéki területek védelméről szóló törvények megszegésével épültek.

A két napos akcióban, mely India történetének eddigi legnagyobb ilyen építésügyi akciója, összesen 343 lakást semmisítenek meg. Szombaton elsőként a H2O Holy Faith névre keresztelt, 19 emeletes, 90 lakásos házat robbantották fel, majd az Alfa Serene névre keresztelt ikertornyokat.

A BBC jelentése szerint az épületben lakásokat tulajdonlók a helyszínen nézték végig, ahogy befektetésük szó szerint elszáll - bár voltak olyanok is, akik azt mondták, hogy túl fájdalmas lett volna végignézniük ezt. "Önhibánkon kívül szenvedünk" - mondta például Shamshudeen Karunagapally, akinek a neje és gyerekei nem is bírták végignézni a toronyházak összeomlását.

Az állami építésügyi hatóság, a KCZMA szerint a helyi hivatalnokok jogosulatlanul engedélyezték a toronyházak építését Maraduban, ahol semmilyen új építkezést nem engedélyeznek a természeti környezet rendkívüli sérülékenysége miatt.