Leégett egy idősotthon Horvátországban, legalább hatan meghaltak

külföld
2020 január 11., 14:32
A Zöld Oázis Idősek Otthona a festői Andraševecben, Horvátország nyugati határán.
photo_camera A Zöld Oázis Idősek Otthona a festői Andraševecben, Horvátország nyugati határán. Fotó: Google Maps

Tűz ütött ki a nyugat-horvátországi Andraševec idősotthonában. Az intézmény egyik melléképülete égett le, ahol voltak elszállásolva gondozottak. A sajtójelentések szerint a tűzoltók eddig legalább hat holttestet találtak.

Bár az időseket az intézmény előírásai szerint a nap 24 órájában felügyelet alatt kell tartani, a tűz keletkezésekor rajtuk kívül senki sem tartózkodott az otthonban. Marijan Lovrencic, Krapina-Zagorje megye tűzoltóparancsnoka az N1 horvát hírcsatorna helyszínen tartózkodó riporterének azt mondta, ha időben észreveszik és jelentik a tüzet, valószínűleg nem történt volna tragédia.

A tüzet 5 óra 23 perckor jelentették, a tűzoltók 6 óra 17 perckor oltották el azt. A fából készült melléképület a lángok martalékává vált. Az oltásban négy tűzoltóautó és húsz tűzoltó vett részt. Az áldozatok kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Délelőtt a miniszterelnök, Andrej Plenković és a belügyminiszter, Davor Božinović is felkereste a tragédia helyszínét. Plenković azt mondta, egyelőre csak a részvétét tudja kifejezni az áldozatok családjának, minden más spekuláció volna. "Megvárjuk, hogy az illetékes hatóságok kivizsgálják az ügyet" - mondta. (Via MTI)