Titokzatos értelmű kampányfotóval hízeleg a magyar kormány, feltehetőleg a pirotechnikusoknak és rakétakezelőknek

POLITIKA
2020 március 02., 10:58

Köznapi éssszel felfoghatalan kép + szöveg kombóval kampányol a Facebookon Magyarország kormánya. A vizuális rejtvény viszont egyből értelmet nyer, ha az ember arra gondol, hogy a célcsoportja a rakétakezelők és a tűzijátékmesterek szubkultúrája lehet. Egy, az augusztus 20-ai tűzijátékról készült fotó alá ugyanis azt írták, hogy 

"Magyarország a magasan jegyzett, tiszteletet érdemlő és nagyszerű teljesítményre képes emberek országa."

link Forrás

Ez egy Orbán Viktor-idézet egyik fele, amit szűk két hete változatos fotókkal párosítva tol a Fidesz a Facebookon. A teljes idézetnek, az elejével együtt legalább van némi értelme önmagában is:

link Forrás

Az eddigi fotók abszolúte semlegesek voltak, ez a friss tűzijátékos viszont értelmet kölcsönöz az egésznek még így megcsonkítva is. Hiszen, ha belegondolsz, kinek adnád meg hamarabb a tiszteletet, mint akinél egy rakéta gyújtózsinórja van, amit nagyszerűen rád tud irányozni és felrobbantani? És mit jegyeznek magasabban egy rakétánál? Ezt az egészen apró társadalmi csoportoknak és mikrokisebbségeknek való nyalást nevezik a politológiában identitáspolitikának, ami egyformán kedvence a kortárs baloldalnak és a neopopulista szélsőjobbnak.