Talán elkezdtek hatni az olaszországi intézkedések

Egészségügy
2020 március 22., 16:59

651-en haltak meg Olaszországban egyetlen nap alatt koronavírus fertőzés miatt. Ez még mindig nagyon magas szám, de a legrosszabb, szombati naphoz képest legalább csökkenés. Akkor 793 áldozatot jelentettek. Eddig összesen 5476-an haltak meg a vírus miatt Olaszországban. 

Kevesebb lett szombathoz képest az új betegek száma is. 

A legfertőzöttebb Lombardiában is csökkent a halálos esetek száma a szombati 546-ról 361-re. Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője azt mondta, hogy remélik a csökkenés a következő napokban is folytatódik. A számok talán elkezdték mutatni a korábban bevezetett óvintézkedések hatását.

Olaszország északi részén március 8-tól, országosan március 11-től korlátozták a mozgást: lezárták az oktatási intézményeket, a hivatalokat távmunkavégzésre állították át, leállították a kereskedelmet és vendéglátást, lezárták a parkokat, betiltották a szabadidős tevékenységet, kizárólag a létfontosságú cikkeket áruló üzleteket, szolgáltatásokat, termelést működtetik.

Ahhoz képest, hogy milyen dráma a helyzet, az olaszok számos, még szigorúbb intézkedést is csak most hoztak meg, így betiltották az egyik városból vagy településről egy másikba történő mozgást. Eddig ez csak ellenőrzött volt, de nem tiltott. (MTI)