Óriási nemzetközi kutatás vizsgálja a karantén lelki hatásait, te is részt vehetsz benne

Egészségügy
2020 május 05., 08:20

Magyar szakemberek is részt vesznek abban a 30 ország részvételével, május elsején indult nemzetközi internetes felmérésben, ami a 

a karantén lelki hatásairól, kényszert, szorongást, agressziót, szerfogyasztást, korábbi traumákat befolyásoló hatásairól derít ki sok mindent.

Ez több okból is igen érdekes és fontos: a végén te is megtudhatod belőle, hogy mások hogy éreznek, a projekt eredményei pedig segíthetnek másoknak a járvány okozta lelki problémák enyhítésében és a jövőben a hasonló helyzetek megelőzésében. 

A magyar nyelvű kérdőívet, aminek nagyjából 30 percig tart a kitöltése, itt találod meg. Alant pedig elolvashatod a szervezők felhívását és rövid projektleírását.

És ha van szituáció, amikor nem béna dolog ilyet mondani:

Osztani ér!

FELHÍVÁS A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY TESTI ÉS LELKI EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT HATÁSÁNAK FELMÉRÉSÉBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2020. május 1-n indult el a COH-FIT rövidítésre hallgató nemzetközi internetes felmérés magyar oldala. A több mint 30 ország részvételével induló kutatás célja a koronavírus járvány testi és lelki hatásainak a felmérése, mely segíthet hatékony intervenciók, segítség kialakításában.

A  vizsgálatot Magyarországon Prof. Bitter István vezetésével és Czobor Pál és az Unoka Zsolt részvételével irányítjuk. Mindnyájan a Semmelweis Egyetem, Pszichitriai és Pszichoterápiás Tanszékén dolgozunk. A vizsgálat eredményei segítenek a járvány káros következményeinek csökkentésében és a jövőbeni hasonló helyzetek esetében az ilyen következmények megelőzésében.

Az internetes vizsgálati kérdőív anonim és kb 30 percet vesz igénybe.

A vizsgálat magyar nyelvű változatának internetes elérhetősége. 

Kérjük töltse ki a kérdőívet és biztassa arra családtagjait, munkatársait, barátait, ismerőseit. Minél több résztvevő segít a válaszaival, annál jobban tudunk felkészülni a járvány testi és lelki egészségre gyakorolt káros hatásainak megelőzésére, leküzdésére.

A vizsgálatot és annak terjesztését az Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottsága engedélyezte.