Alighogy kinevezték, az Állatkert új főigazgatója máris visszavonta a pályázatát

Budapest
2020 december 15., 18:37

„Szabó Roland visszavonta a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pozíciójára korábban beadott pályázatát. Erre is tekintettel Karácsony Gergely főpolgármester visszavonta a Szabó Roland kinevezéséről szóló határozatát” - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Szabó kinevezését november végén jelentették be, hat jelölt közül választották ki. Az agrármérnök és közgazdász végzettségű Szabó 2019. októbertől operatív igazgatói pozícióban, 2020. február óta pedig főigazgató-helyettesként dolgozott az állatkertben. Főigazgatóként egyik feladata a Biodóm-projekt befejezése lett volna. Kinevezése január elsejétől lépett volna hatályba.

A hivatalos közlemény szerint Szabó továbbra is főigazgató-helyettesként dolgozik majd a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Szabóról a Privát kopó bűnügyi magazin írta meg, hogy fiktív számlákkal csalhatott ki pénzt korábbi munkaadójától. A Blikk cikke szerint Szabó korábban a Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft. ügyvezetője volt, a gyanú szerint itt „fogadott be olyan valótlan számlákat és intézkedett azok kifizetéséről, amelyek fiktív voltáról tudomása volt”. Szabó ellen a cég új ügyvezetője tett feljelentést, a rendőrség pedig nyomozni kezdett.