A nyilvántartás szerint beoltották a pécsi férfit a SOTE-n, miközben nem is járt a fővárosban

járvány
2021 február 05., 13:53

Egy pécsi férfi a háziorvosától értesült arról, hogy noha nem is regisztrált a koronavírus elleni vakcinára, hivatalosan megkapta az első oltását január végén Budapesten, miközben nem is járt a fővárosban - írja a 24.hu. (Az ügyről elsőként a Szabad Pécs számolt be.)

Peták Péternek a háziorvosa jelezte, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe feltöltött adatok alapján a férfi január 31-én megkapta a Pfeizer koronavírus elleni vakcináját a budapesti Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai klinikáján. Az oltási lap szerint február 21-én kellene megkapnia az ismétlő oltást.

Peták viszont a lapnak azt mondta, nem járt Budapesten és nem is kapott oltást. Nem tudja azt sem, hogy kapott-e valaki esetleg a nevében.

Az adatokkal is több furcsaság volt: bár a nevét, születési adatait és TAJ-számát helyesen tüntették fel, az orvosi dokumentumon Péter nőként szerepel, és azt írták, hogy szociális ellátásban dolgozó személyként kapta meg a vakcinát, miközben a férfi nem ilyen területen dolgozik.

A történtekkel kapcsolatban a 444 is kereste az operatív törzset és a Semmelweis Egyetemet, utóbbi hétfőre ígért tájékoztatást.