Az elsők között nyitnak Mészáros Lőrinc szállodái, szerintük azért, mert a járvány alatt is megtartották munkavállalóikat

POLITIKA
2021 május 06., 09:18

A Hunguest Hotels a pandémia alatt is megtartotta újranyitó szállodái munkavállalóit, ezért az elsők között tud nyitni - mondta a Világgazdaságnak Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója.

A lap optimista, csütörtöki cikke szerint péntektől a lánc tíz szállodája fogadja a vendégeket, és a balatoni kempingekben is elstartol a szezon, a Balatontourist már a 70. szezonját kezdi meg. Öt saját üzemeltetésű és egy franchise kempingben várják a vendégeket.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels szállodalánc meglehetősen jól járt a koronavírus idején is. Az Mfor összesítése szerint az első hullám során kiírt pályázat legnagyobb nyertese lett a cég, 14 hotelje kapott felújítási támogatást összesen 17,7 milliárd forint értékben. Az összesen 50 milliárdos projektről Détári-Szabó Ádám közölte: a szállodafelújítás az ütemterv szerint halad, hamarosan indul a montenegrói egység fejlesztése is.

Szabó Ádám beszélt arról is, hogy 2020 nehéz év volt - szerinte - az egész ágazat számára. Náluk például, a Hunguestnél több mint 50 százalékos volt a bevételcsökkenés 2019-hez képest.

Bár most arról írnak, azért tudnak az elsők között nyitni, mert megtartották munkavállalóikat, az első hullám idején elbocsátották dolgozóik felét, az 1600 alkalmazottból csak 800-850-en maradhattak.

A második hullámban ez aztán jól jött, hiszen az állam azzal a feltétellel vállalta, hogy megtéríti a november 8-ig beérkezett, a zárás utáni 30 napra vonatkozó bevételkiesés 80 százalékát a szállodáknak, ha megtartják a náluk dolgozókat. Mészáros cége jelentős összegeket kapott emiatt is, de hogy pontosan mennyit, nem lehet tudni.

(via MTI)