Két gyerek meghalt Pakisztánban egy kínaiak ellen elkövetett öngyilkos merényletben

külföld
2021 augusztus 21., 06:49

Egy kínaiakat szállító jármű volt a célpontja egy Gwadarban, Pakisztán délnyugati részén fekvő kikötővárosban elkövetett öngyilkos merényletnek pénteken. A merényletben egy tízéves és egy tizenegy éves gyerek meghalt, négyen pedig megsebesültek.

photo_camera Egy, a robbanásban megsérült autó Fotó: STRINGER/Xinhua via AFP

A délnyugati Beludzsisztán tartományban található Gwadarban számos terrorszervezet működik, szeparatista fegyveresek folytatnak felkeléseket. A mostani támadást egy szeparatista militáns szervezet, a Balochistan Liberation Army vállalta magára. A csoport közleménye szerint „a BLA önfeláldozó támadást hajtott végre egy kínai mérnökökből álló konvoj ellen”.

A járművön utazók közül hárman sérültek meg, köztük a sofőr, a merényletben meghalt gyerekek nem a járművön utaztak, csak a közelben játszottak az utcán.

A robbanás helyszínén megtalálták a merénylő maradványait is. A hatóságok szerint egy fiatal fiú volt, aki 15-20 méterre robbantotta fel magát a konvojtól, amit a hadsereg és a rendőrség kísért.

Júliusban az északnyugati Khyber-Paktunkhwa tartományban egy busz ellen követtek el merényletet, a támadásban tizenhárom ember halt meg, köztülük kilenc kínai munkás volt. (Reuters/Dawn)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.