Cesar Millan kutyája egy perirat szerint megölt egy másik kutyát, a híres idomár pedig megpróbálta eltitkolni az esetet

külföld
2021 szeptember 12., 06:42
comments 7

Egy bírósági kereset szerint a híres kutyaidomár, Cesar Millan pitbullja súlyosan megharapott egy fiatal tornászt, aki arról is beszélt, hogy a kutya megölte Queen Latifah kutyáját, és Millan megpróbálta eltusolni az ügyet, írja a TMZ.

Lidia Matiss állítása szerint 2017-ben meglátogatta anyját munkahelyén, egy kaliforniai irodaépületben. Az épület elmondása szerint Cesar Millan tulajdonában van, és a nő Millan alkalmazottja volt.

photo_camera Fotó: CARLOS TISCHLER/NurPhoto via AFP

A helyszínen találkozott a Cesar nevű pitbullal, aki az épületben felügyelet nélkül, szabadon rohangálhatott. A kutya állítása szerint megtámadta, többször is megharapta a lábát. Súlyos sérülésekkel ment kórházba.

A kereset szerint Matiss „sztártornász” volt, aki korcsoportjában a lehető legmagasabb értékeléseket kapta, és egy egyetem le is akarta igazolni. Azonban a sérülések után a tornászálma odalett, az erőteljes fájdalmai miatt többé nem tudta teljesíteni a feladatokat.

A fiatal nő azt állítja, hogy Millan tudott kutyája erőszakos múltjáról, és mégis hagyta, hogy szabadon rohangáljon. A kereset szerint a kutya többeket is megharapott már, és megölt több kutyát, többek között az énekesnő, Queen Latifah kutyáját.

A kereset alapján Queen Latifah két kutyáját vitte el Millan kutyapszichológia-központjába Kaliforniában, és ott a Junior nevű pitbull az egyiket halálra marta. Ugyanakkor Millan arra utasította a stábját, hogy azt közöljék az énekesnővel, hogy egy autó gázolta el a kutyáját.

Millan a TMZ beszámolója szerint arról tájékoztatta a bíróságot, hogy Matiss tisztában kellett legyen a veszélyekkel, és szerinte a nő gondatlan volt, bár az nem derült ki a dokumentumokból, hogy ez mit takar szerinte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.