Nyolcan meghaltak, amikor egy román kisrepülő Milánóban rázuhant egy épületre

baleset
2021 október 03., 19:01
photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Azonnal meghalt mind a hat utas és a kéttagú személyzet, amikor egy egymotoros kisrepülőgép a felszállás után nem sokkal egy felújítás miatt üresen álló irodaépületre zuhant Milánó San Donato Milanese nevű külvárosában vasárnap délután.

A milánói Linate reptérről induló repülő Szardínia szigetére tartott, de az irányítótorony radarján közvetlenül felszállás után szokatlan jeleket észleltek, hogy a gép ekkor - vészjelzés leadása nélkül - zuhanni kezdjen. A kisrepülő becsapódás után azonnal kigyulladt és akkora lánggal égett, hogy az irodaépület érintett homlokzatát szinte teljes egészében korom borítja.

A hatóságok még nem tudják a tragédia okát, de annak kiderítésében segíthet, hogy a fekete dobozt már megtalálták. A nyomozást vezető ügyész szerint a gépen ülők mind külföldiek voltak és maga a repülő is külföldi, romániai bejegyzésű. Eddig két személyt, a pilótát és az egyik utast tudták azonosítani, mindketten román állapolgárok is. A pilóta emellett német, az utas francia állampolgársággal is rendelkezett. A gép három napja, szeptember 30-án érkezett Milánóba, Bukarestből.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.