160 felnőtt utasból 125 volt koronavírusos egy Olaszországból Indiába tartó repülőn

koronavírus
2022 január 06., 15:52

Egy Milánóból induló repülőgép 160 felnőtt utasából 125-ről derült ki, hogy koronavírusos, amikor megérkeztek az indiai Amritszárba. (19 kiskorú is utazott a gépen, őket nem tesztelték, csak a felnőtteket.)

Az utasokat érkezéskor vizsgálták meg, mert az indiai hatóságok besorolása szerint Olaszország magas kockázatú országnak számít az omikron miatt.

A fertőzötteket karanténba helyezték.

Indiában is gyorsan terjed az omikron, csütörtökön több mint 90 000 új fertőzöttet jelentettek, ez a múlt heti adat hatszorosa. Pandzsáb államban, ahol Amritszár városa található, viszont eddig mindössze két omikronos fertőzöttet találtak. (BBC, NDTV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.