Azért zárták ki a sajtót a VIII. kerületi lakossági fórumról, mert: járvány

POLITIKA
2022 február 02., 14:28

Bár még a Facebookon is meghirdették, a sajtót kizárták Kocsis Máté fideszes frakcióvezető és Sára Botond képviselőjelölt VIII. kerületi lakossági fórumáról. Ez azután derült ki, hogy próbáltunk regisztrálni, de a Józsefvárosi Fidesz közölte, a lakossági fórum nem sajtónyilvános.

Akkor más okokat nem jelöltek meg, az RTL viszont megkérdezte a józsefvárosi Fideszt, hogy miért nem nyilvános a lakossági fórum, amire a következő választ –kapták:

„A lakossági fórum azoknak a józsefvárosi és ferencvárosi lakosoknak szól, akik szeretnék kifejezni véleményüket és javaslataikat azzal kapcsolatban, hogy a baloldali városvezetés leépíti a közbiztonságot és visszavezeti a kerületet a rosszhírű »nyócker« állapotába. A rendezvény befogadóképessége – a járványügyi szempontokat is figyelembe véve – 200 fő, a fokozott lakossági érdeklődésre tekintettel a sajtót ezúttal nem tudjuk beengedni. A téma iránt érdeklődőként figyelmébe ajánljuk azt a lényegesebb súlyosabb helyzetet, hogy Pikó András momentumos polgármester közpénzből szervezett fórumai nem látogathatók bárki számára.”

Arra már nem válaszoltak, hogy a sajtó kizárása csak a szerdai vagy a jövőbeli lakossági fórumokra is vonatkozik-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.