Vádat emeltek Majom, a szlovák maffiózó és barátnője gyilkossági ügyében

bűnügy
2022 június 01., 06:59
comments 1

Régóta húzódó és szövevényes előéletű kettős gyilkosság ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy szlovák és egy magyar férfi ellen.

A vád szerint egy szlovák állampolgárságú férfi egy magyar társa közreműködésével 2016 februárjában megölt egy szlovák állampolgárt - akiről korábban a Magyar Nemzetben írták meg, hogy Majom volt a beceneve, és közismert bűnöző volt Szlovákiában -, valamint a barátnőjét, majd a holttesteket feldarabolták és elásták. A cél az volt, hogy megszerezzék jelentős vagyonukat.

A 43 éves, szlovák állampolgárságú vádlott és a 42 éves, magyar vádlott 2015 tavaszán ismerkedett meg egymással, és onnantól a szlovák férfi több bűncselekmény végrehajtásával is megbízta a magyar társát, természetesen pénzért cserébe.

link Forrás

A szlovák vádlott és a szintén szlovák állampolgárságú maffiózó még 2012-2013 körül kerültek egymással közelebbi kapcsolatba, később a vádlott bizalmi körébe férkőzött, és ő lett az intézőembere.

Majmot Szlovákiában 2014 őszén börtönbüntetésre ítélték, de ő Magyarországra menekült az ítélet elől. 2015 januárjában más nevével és személyi adataival kivett egy XIII. kerületi, Marina parti lakást. A bujkálás költségeit rengeteg készpénzből és befektetési aranytömbökből kívánta fedezni. A vádlottat azzal bízta meg mint bizalmi emberét, hogy a saját nevében nyisson bankszámlát, és béreljen neki egy széfet.

A szlovák vádlott ekkor határozta el, hogy kihasználja az áldozat helyzetét, és hogy megszerezze mindenét, megöli. Ehhez segítséget kért magyar végrehajtó emberétől, aki pénzért elvállalta, hogy részt vesz a gyilkosságban. A szlovák vádlott beszerzett mindent, amire szüksége volt, köztük a holttestek eltüntetésére szolgáló zsákokat, fűrészt, meszet, a magyar vádlott pedig Pilisszentiván külterületén egy gödröt ásott.

A vádlottak 2016. február 11-én, a délelőtti órákban megjelentek Majom lakásában, ahol őt és a barátnőjét közvetlen közelről, célzottan, többször fejbe lőtték. Ezután a magyar vádlott feldarabolta a holttesteket a fürdőszobában, a testrészeket és a torzókat sporttáskákba csomagolta, azokat Majom autójával Pilisszentivánra vitte, ahol a kiásott gödörbe tette, mésszel és vízzel leöntötte, végül pedig a gödröt betemette. Közben a szlovák vádlott a bérelt széfet kiürítette. A vádlottak másnap visszatértek a lakáshoz és kitakarították.

A magyar férfi aztán elmondta az élettársának, hogy kettős gyilkosságban vett részt, amiért két darab befektetési aranytömböt kapott. Azokat aztán a nő pár nappal később egy budapesti aranykereskedésben 10 millió forintért eladta.

A szlovák vádlott megszerezte a maffiózó 10 darab, nagyjából 60 millió forint értékű autóit, és többségüket eladta.

A vádirat szerint a szlovák vádlott magyar társának 2015-ben több más, hasonló megbízást is adott anyagi ellenszolgáltatásért cserébe. 2015 augusztusában egy szlovák állampolgár megverésére, 2015 novemberében pedig egy szlovákiai családi ház felgyújtására adott megbízást magyar társának, aki 500-1000 euró közötti összegekért cserébe a megbízásokat elvégezte. Egyszer pedig azzal bízta meg a társát, hogy 1500 euró fizetségért cserébe törje el egy szlovák férfi lábát.

Az ügyben a Legfőbb Ügyészség és a Szlovák Köztársaság Legfőbb Ügyészsége közös nyomozócsoportot hozott létre, melyben Magyarországot a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya és a Fővárosi Főügyészség képviselte.

link Forrás

A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, továbbá súlyos testi sértés, rongálás és - az élettárs esetében - pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A főügyészség a két férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét a szlovák férfi esetében zárja ki, a magyar férfi esetében pedig állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra a törvény erejénél fogva nem bocsátható, tekintettel arra, hogy őt időközben, más ügyben, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. A nővel szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés az ügyészi indítvány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.