Olyan rémes volt az életük az elfekvőben, hogy közösen ittak fagyállót, de csak egyikük halt meg

bűnügy
2022 június 15., 07:02

A Marcali Járási Ügyészség öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki közös öngyilkosságot tervezett szobatársával, de míg a barátnője meghalt, ő túlélte a mérgezést.

A vádirat lényege szerint a hatvanas éveiben járó vádlott egy Somogy megyei szeretetotthonban élt a sértettel közös szobában. Mivel a szobatársak kilátástalannak érezték helyzetüket, elkeseredésükben megegyeztek abban, hogy együtt öngyilkosságot követnek el.

A vádlott ötlete alapján 2019 októberében egy benzinkútra mentek, ahol a nő fagyálló folyadékot vásárolt, amit a szobájukban ittak meg. A barátnők a fagyálló elfogyasztása után - ami mellé a vádlott két deci pálinkát is megivott - lefeküdtek.

Egyikük életét nem lehetett megmenteni, de a másikuknál a fagyálló kisebb koncentrációban szívódott fel az elfogyasztott alkohol miatt, így ő életben maradt.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.