Hegyekben állnak az elkavart csomagok a Heathrow-n, London legnagyobb repterén

külföld
2022 június 18., 13:06

Még az ellenségeimnek se kívánnám, hogy a londoni Heathrow nemzetközi reptér csomagkezelői keverjék el a poggyászukat. Hogy miért? Egy kép ezer szóval is felér:

link Forrás

Az elkavart poggyászokból képzett kisebb domb még fényképen is siralmas látvány, hát még mozgóképen:

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A több száz, vagy hát kockáztassuk meg, több ezer elhagyott bőröndről kinek mi jut eszébe. Vannak, aki hegyként, mások poggyászszőnyegként jellemezték a látványt. A képeket amúgy nem sokkal azután rögzítették, hogy a reptér vezérigazgatója "kisebb" fennakadásokról beszélt. Később ezt arra a beismerésre módosították, hogy "vannak problémák", ami még az úri angolra jellemző elbagatellizáláson (understatement) belül is külön kategóriának tűnik.

A kisebb fennakadások a valóságban nem órákat, hanem napokat jelentenek, ennyi ideig is eltarthat, amíg valaki hozzájut elkevert poggyászához. A reptér vezetői most két napra becslik a káosz felszámolását, amit a csomagkezelő rendszer "technikai gondjaira" fogtak, melyeket állításuk szerint időközben már megoldottak.

"Az életemben nem láttam még ilyet" - mesélte a Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője, Deborah Haynes saját webszájtjának azután, hogy maga is tanúja lehetett a kavalkádnak. Elbeszélése szerint az illetékesek ábécésorrendbe próbálták rendezni az elkavarodott csomagokat, ami szerinte "eposzi vállalkozásnak" tűnt. (Via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.