Rogán Cecíliának a politológiával kapcsolatban eszébe jutott, hogy... sőt, most jut csak eszébe leginkább!

POLITIKA
2022 július 08., 08:32

Mi lehet jobb egy Rogán Cecíliával készített 25 perces interjúnál? Egy olyan interjú, amit Palik László készít Rogán Cecíliával, miközben mindketten zihálnak. Palik Lászlónak ugyanis volt egy forradalmi ötlete, hogy ő úgy készít interjút híresemberrekkel, hogy közben megfuttatja őket a Margitszigeten, és ezt megtette Rogán-Gaál Cecíliával is, hét héttel azután, hogy Rogán Antal volt felesége megszülte harmadik gyermekét, ami az új férjével az első közös.

Rögtön az interjú harmadik percénél megtudhattuk, hogy Rogán-Gaál Cecíliának császármetszése volt, de a későbbiekben ennél sokkal izgalmasabb témák kerültek szóba, például a Fidelitas, az ELTE politológia szaka és Horn Gyula. Palik úgy érezte, akkor ismerhetjük meg igazán Rogán-Gaál Cecíliát – aki 2019-es válása ellenére továbbra is ragaszkodik volt férje nevéhez –, ha a gyerekkorától indítja a lihegve beszélgetést.

Rogán Cecília: Tudni kell, hogy az én édesapám, amikor én pici gyerek voltam, olyan 5-6 éves, akkor ő is országgyűlési képviselőként funkcionált egy négy évig.

Palik László: Melyik párt színeiben?

R. C.: MDF.

P. L.: Hát akkor kvázi az ilyen alapító környéken, időben.

R. C.: Igen. És akkor ugye ő ott a Horn Gyula elleni körzetet nyerte meg, ami azért külön egy nagy dolog volt akkoriban.

(Rogán-Gaál Cecília egyébként rosszul számolt, Gaál Antal 1990 és 1994 között volt képviselő Somogy megye 4-es számú választókerületében, amikor Rogán Cecília 7-10 éves volt.)

Palik aztán rácsodálkozott Rogán Cecília csodálatos teljesítményére, miszerint egyszerre dolgozott két diplomán is, mivel párhuzamosan járt az ELTE-re és a Testnevelési Egyetemre. Előbbin politológiát tanult, utóbbin teniszedzőként végzett.

R. C: Én egy inkább egy otthonülős voltam. Nem árulok zsákbamacskát, én nagyon sokat ott voltam a Fidelitasban, fiatalok között. Sokat segítettem, amikor olyan időszakok voltak, először ugye nyilván még a... Tehát igazából édesapámon keresztül kerültem oda. Ezt is kevesen tudják vagy gondolják rólam.

P. L.: Na de ne rohanjunk. Budapesten jársz az ELTE-re, majd egyszer csak fényt kaptál, hogy de én tudok teniszezni?

R. C.: Nem kaptam fényt, hanem édesanyám azt mondta, hogy amit tudsz kislányom, abból tessék elvégezni, legyen papír belőle. (...) Így kerültem a Testnevelési Egyetemre, ahol elvégeztem a teniszedzői szakot.

Itt közben szó esett az új férjről, meg babakocsis futásról és egyebekről, aztán eljutottak a beszélgetésben odáig, hogy végre kimondták Rogán Antal nevét is.

R. C.: Azon a területen akartam volna megkezdeni a munkát, amit tanultam, elsősorban a politológia vagy sajtó területén, de férjhez mentem nagyon hamar, tulajdonképpen az államvizsgázásom alatt/közben/után.

P. L.: Rogán Antalhoz, aki akkor az ötödik kerületnek volt... politikus volt.

R. C.: Aki ellenzéki képviselő volt az ötödik kerületben, igen. 2008-ban összeházasodtunk, és akkor egyből született a legnagyobb fiam, Dániel. És nem egyből született meg az Áron, de szűk három év van közöttük, tehát ott azért egy nagyobb blokk, a család, a babázás, illetve a volt férjemnek a támogatása, vagyis hát a munkájában való segítése volt. Tehát akkor ott nem kezdtem el dolgozni. Aminek aztán nyilván sok oka van...

Rogán Cecília sajnos nem fejtette ki ezt a sok okot, mondjuk Palik László nem is engedte, mert azonnal belefojtotta a szót. Igaz, cserébe feltette ezt a csodás kérdést:

P. L.: Szoktál hobbiból elemezni, mint egy politológus?

R. C.: Hát meg kell mondjam, hogy miután az egész gyerekkoromat így töltöttem, aztán az egész felnőtt koromat így töltöttem, azt gondolom, hogy a gyakorlatban...

De Rogán Cecília itt sem tudta befejezni a gondolatait, mert Paliknak mindenképpen ki kellett mondania, hogy: „Akkor hogy ha most ezt így végignézem ezt az életpályát, akkor vagy az édesapád, vagy a férjed politikával élt, azzal kelt, azzal feküdt.”

Amire Rogán Cecília azt válaszolta: „Így, így, így. Úgyhogy lehet azt mondani, hogy amit a padban megtanultam, azt meg is tapasztaltam.”

Na és ezek után sikerült elérkezni a 25 perces lihegés legérdekesebb részéhez, amikor is Rogán Cecília nagyon rejtélyesen elmondta, hogy a politológiával kapcsolatban bizony neki is eszébe jutott, hogy, sőt, most jut csak eszébe leginkább!

P. L.: Soha nem jutott eszedbe, hogy a politológiával kapcsolatban... ööö?

R. C.: De, eszembe jutott, talán még most jut eszembe leginkább!

P. L.: Tényleg?

R. C.: Igen. Mert annyi mindent éltem át, és annyi mindent éltem meg, hogy...

P. L.: Igen, ezért kérdezem, mert irdatlan mennyiségű elméleti, de gyakorlati tudás is lehet a birtokodban, hisz közvetlen közelről láttad.

R. C.: A dolognak a pikantériája ugye, hogy azért nekem mindenfajta területen ilyen irányba nehéz, én nagyon élvezem és nagyon szeretem, én a mai napig az összes kampányban ott vagyok a fiatalokkal, és csinálom velük, mint minden aktivista. Szeretem csinálni, nekem ez az életemnek a része, és az is marad, és nagyon sok pozitív visszacsatolás ért az elmúlt két évben barátok és emberek felől egyaránt. Úgyhogy azt kell mondjam, hogy egy kiegyensúlyozott életem van.

Köszönjük a figyelmet, Rogán Cecília és Palik László 25 perces lihegését az alábbiakban lehet megtekinteni teljes terjedelmében:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.