Kizárták az összetettben hatodik Quintanát a Tour de France-ról

sport
2022 augusztus 17., 15:43
comments 2

Utólag kizárták a júliusi Tour de France országúti körversenyről Nairo Quintanát. A 2014-ben Giro d'Italiát, két évvel később Vuelta a Espanát nyerő kolumbiai bringás hatodikként zárt összetettben, 16 és fél perces hátránnyal a győztes dán Jonas Vingegaard mögött.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerdai bejelentése szerint a 32 esztendős Quintana mintájában két ízben, a 7. és a 11. etap után mutattak ki tramadolt, utóbbin a Col de Granonon emlékezetes tekerést bemutatva második lett. A döntés ellen tíz napig lehet fellebbezni a nemzetközi Sportdöntőbíróságon.

photo_camera Nairo Quintana édesanyjával Triesztben 2014. június 1-jén, miután megnyerte a 97. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körversenyt.

A fájdalomcsillapító hatású szer verseny közbeni alkalmazása 2019 márciusa óta tilos az UCI egészségügyi szabályozása szerint, ugyanakkor nem minősül doppingcselekedetnek. Mivel Quintana esetében ez az első szankció, így nem vár rá eltiltás, a soron következő versenyeire nem lesz hatással. Ez azért lényeges, mert Quintana a tervek szerint ott lesz a pénteken rajtoló Vueltán. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.