Meglepődtek az angolok bizony, hogy tetőn mászik a piton

ÁLLAT
2022 augusztus 25., 19:13

A dél-angliai Chandler's Ford városának lakói erősen meglepődtek, amikor csütörtökön azt vették észre, hogy a háztetőről egy 5,5 méteres burmai piton próbál bemászni az egyik lakás ablakán. A szemben lakó Jenny Warwick a BBC-nek azt mondta, az ablakon kinézve először fel sem ismerte, mi mászhat a szomszéd ház tetején. „Láttam, ahogy megpróbálják lepiszkálni, végül a hatalmas állat ráesett egy autóra. Az arra járó emberek csak nézték, nem akartak hinni a szemüknek.

link Forrás

Gyanós volt, hogy a hüllő az egyik közeli házból szökhetett meg. A riadalomnak egy szomszéd vetett véget, aki felismerte a kígyót, és visszaadta eredeti tulajdonosának. „Mindenki pánikolt. Én meg felkaptam, de senki sem akart segíteni, ezért nagyon nehéz volt végigcipelni az úton. Végül bekopogtam vele a gazdája ajtaján” – mesélte el a műveletet Linda Elmer. „Gyönyörű jószág, és a burmaiak amúgy is nagyon szelídek, nem agresszív kígyók. Nekem is volt egy, ezért nyugodtan vettem fel” – tette hozzá.

Az RSPCA nevű állatvédő egyesület már korábban felszólította a kigyótulajdonosokat, hogy tartsák biztonságos tárolókban az állataikat, mert a forró idő izgágává teszi őket, ilyenkor nagyobb a szökés kockázata. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.