Hetekig ápolták, mégis elpusztult a júliusban kimentett delfinborjú Thaiföldön

ÁLLAT
2022 szeptember 08., 05:53

Sokáig javult az állapota, ezért mindenkit váratlanul ért, hogy elpusztult a Paradon névre keresztelt delfinborjú, akit önkéntesek tucatjai ápoltak július közepe óta. A delfint egy halász találta meg egy árapálymedencében.

link Forrás

Az egyik állatorvos elmondása szerint a delfin augusztus végén lett ismét rosszabbul, nehézlégzés és hasmenés gyötörte, és aznap el is vesztették, amit végül szerdán jelentettek be. Az első vizsgálatok fertőzést azonosítottak az állat tüdejében, de még nem tudni, mi okozta pontosan a halálát.

Bár nem sikerült megmenteni az életét, a róla gondoskodók rengeteget tanultak a kúposfejű delfinek viselkedéséről, táplálkozásáról és betegségeiről, mondta az állatorvos. (AP)

photo_camera Kúposfejű delfinek Jakartában Fotó: GERARD SOURY/Biosphoto via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.