Medgyesi Attila az Opus Global új vezérigazgató-helyettese

gazdaság
2022 október 10., 17:17

Medgyesi Attila személyében új vezérigazgató-helyettest neveztek ki az Opus Global Nyrt. csoportirányítási igazgatósága élére, miután közös megegyezéssel távozott Ódorné Angyal Zsuzsanna csoportirányításért felelős vezérigazgató-helyettes – közölte a cég.

A közlemény szerint az OPUS GLOBAL Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingjaként konszolidált szinten a tavalyi évet 889,5 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 314,5 milliárd forint saját tőkével zárta, míg a teljes átfogó eredménysoron 41,6 milliárd forint nyereséget könyvelt el, fennállásának legjobb eredményét elérve.

A vállalatcsoportot április óta új igazgatóság irányítja, május óta Lélfai Koppány a vezérigazgató. A stratégiai célok megvalósítása érdekében hozott személyi döntések következő lépéseként az Opus csoportirányítási igazgatóságát mostantól Medgyesi Attila vezérigazgató-helyettes vezeti – írják.

Medgyesi Attila 2012-ben szerzett okleveles közgazdász diplomát a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd a Budapest Bank Zrt. üzleti területén helyezkedett el. 2015-től a Budapest Lízing Zrt.-nél dolgozott, 2020 és 2022 között ő volt a vezérigazgató. Ezután a LinkedIn-profilja szerint sabbaticalra ment, vagyis azóta nem dolgozott.

A világjárványt követő alapanyag-hiány és az azzal járó infláció, valamint az orosz-ukrán háború kapcsán jelentkező energiaválság Magyarország egyik legnagyobb termelő vállalatcsoportját is kihívások elé állítja – írják a közleményben a „Mészáros Lőrinc”-féle gigacégről.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, az Opus Global Nyrt. egyik tulajdonosa egy tiszapüspöki izocukorüzem avatásán 2017. október 30-án.
photo_camera Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, az Opus Global Nyrt. egyik tulajdonosa egy tiszapüspöki izocukorüzem avatásán 2017. október 30-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A vezérigazgató köszönetét fejezte ki Ódorné Angyal Zsuzsa eddigi vezérigazgató-helyettesnek, aki több mint egy évtizedig elkötelezett szolgálatával szervezte és segítette az anyavállalat és az OPUS-csoport működését. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.