Rendőrökön bosszút állni: ellopott egy rendőrautót és másokat igazoltatott egy részeg férfi Nagyszebenben

bűnügy
2022 október 21., 18:05

Ellopott egy rendőrautót és másokat igazoltatott hajnalban Nagyszebenben egy ittas járművezető, aki így akart bosszút állni a rendőrökön, amiért felfüggesztették a vezetői engedélyét – írta az Adevarul román lap.

A 23 éves veresmarti férfit egy közúti ellenőrzés során nem sokkal éjfél után szondáztatták meg a rendőrök, és 0,8 ezrelékes véralkoholszintet állapítottak meg nála. Mivel a kocsija sem volt forgalomba íratva, bekísérték az őrsre és bűnvádi eljárást indítottak ellene – közölte Elena Welter, a Szeben megyei rendőrség szóvivője.

A jogosítvány nélkül maradt sofőr nem akart gyalog távozni, beült egy rendőrautóba, és elhajtott. A rendőrök csak akkor vették észre, hogy hiányzik egy járőrautó, amikor éjjel egy másik sofőr a 112-es sürgősségi segélyhívón panaszolta el, hogy egy rendőrautót vezető, de szemmel láthatóan ittas civil állította meg, és a vezetői engedélyét követeli.

40 perccel később a 15 km-re lévő Vesztényben találták meg az álr

photo_camera Illusztráció: fsHH/Pixabay

endőrt, aki az Adevarul szerint egy szórakozóhelyen akarta a kalandját megünnepelni.

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint Lucian Bode belügyminiszer egy aradi sajtóértekezleten később azt mondta az esetről: ha nem lenne siralmas, akár nevetni is lehetne rajta. Azt mondta, el nem tudja képzelni, hogyan fajult odáig a helyzet, hogy egy másik sofőr polgári felelősségérzetére volt szükség egy rendőrautó ellopásának felfedezéséhez, a „kínos” ügyben mindenesetre belső vizsgálat indult a nagyszebeni rendőrségen, mert ilyen eseteknek nem szabadna megtörténniük az állami intézményekben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.