Hétfőn karácsonyfa miatt lesz dugó Budapesten

ünnep
2022 november 20., 08:24

Hétfőn délután egy 18 méteres, 6-8 tonnás ezüstfenyőt szállítanak Apcról a budapesti Kossuth térre. Az Országgyűlés sajtóirodája arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ország fáját hétfőn déltől szállítják először az M3-as autópályán, majd körülbelül 13:30-tól már az M0-s autóútpn, ahonnan a következő útvonalon okozhat majd „hosszabb menetidőt, esetlegesen várakozást”:

Megyeri híd - 11. sz főút - III. Batthyány utca - Rákóczi utca - Szentendrei út - Pacsirtamező utca - Lajos utca - Árpád fejedelem útja - Üstökös utca - Török utca - Margit híd (forgalom kizárásával) - Jászai Mari tér - Balassi Bálint utca (villamosforgalom kizárásával) - Kossuth tér.

A közlemény szerint a fa tetejére egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilós, nyolcágú csillag, pontosabban egy „nyolcágú csillag alakú, meleg fehér fényű, energiatakarékos LED-fénnyel világító csúcsdísz ékesíti”.

Emellett „2500 folyóméter fényfüzér, benne 16000 energiatakarékos színes LED-izzó” díszíti majd a fát, amit a jövő héttől, vagyis advent első vasárnapjától lehet majd kivilágítva is megnézni. Egészen vízkeresztig, vagyis január 6-ig, amikor a fát feldarabolják és azt „tűzifaként rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.