Négyen meghaltak, amikor bajba került egy bevándorlókat szállító csónak a La Manche-csatornán

külföld
2022 december 14., 15:40

Bajba jutott egy menekülteket szállító csónak a La Manche-csatornán a hajnali órákban, a katasztrófában négy ember életét vesztette – közölte a brit kormány.

photo_camera A brit határőrség hajója 2022. december 14-én Fotó: CARLOS JASSO/AFP

Keddre virradó éjszaka a hőmérséklet 1 °C-ra csökkent, a tengeren még hidegebb lehetett, Kentben sárga figyelmeztetés volt érvényben. A csónakban utazók közül 43 embert sikerült kimenteni, közülük több mint 30-at a vízből húztak ki a BBC forrásai szerint.

Rishi Sunak miniszterelnök sajnálatát fejezte ki a tragédia miatt.

A csónakon bevándorlók utaztak, akik megkockáztatták az illegális átkelést Franciaországból, egy nappal azután, hogy Rishi Sunak miniszterelnök új intézkedéseket jelentett be a migráció megállítására.

Tim Naor Hilton, a Refugee Action jótékonysági szervezet munkatársa szerint a tragédiára lehetett már számítani. Szerinte még több ember fog meghalni, ha a kormány nem teremt több lehetőséget a menedékkérők számára. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.