Leváltotta a miniszter Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárt

POLITIKA
2022 december 20., 18:22

Távozik a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkári posztjáról Hoppál Péter az Index információi szerint.

photo_camera Hoppál Péter
Fotó: Németh Dániel/444

Hoppált Orbán Viktor javaslatára Novák Katalin nevezte ki kultúráért felelős államtitkárnak 2022. május 25-én.

A lap arról ír: Hoppál Péter államtitkári posztját Csák János miniszter döntése nyomán Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője, korábbi helyettes államtitkár, Hoppál tanácsadója veheti át. A cserére hivatalosan február elején kerülhet sor, a politikus kormánybiztosként folytathatja.

Egy minisztériumhoz közeli forrásra hivatkozva azt is írja az Index, hogy Hoppál „olyan magas kormányzati feladatra készül a kulturális területen, amely több vidéki és választókerületi munkával, viszont kevesebb budapesti hivatali jelenléttel jár”.

Frissítés: Hoppál Péter gyakorlatilag megerősítette az új pozíciójáról szóló híreket, amikor hivalos Facebook-oldalán „Hazámat szolgálom! megjegyzésel osztotta meg a Pecsaktual.hu cikkét, amely államtitkári posztjáról való távozásáról és kormánybiztosi kinevezéséről szólt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.