Ingyen pizzát adnak a helyieknek egy edinburgh-i pizzázóban

külföld
2023 január 02., 06:17

A kedvesség jegyében ingyen pizzát ad minden edinburgh-i lakosnak egy pizzázó tulajdonosa a következő hónapban, írja a BBC. Az 55 éves Marc Wilkinson, a morningside-i Pure Pizza tulajdonosa elmondta, hogy a megélhetési válsággal küzdő embereken szeretne segíteni.

Az akcióval mindenki jól jár, mondta Wilkinson. „A vásárlók, a beszállítók és a szakácscsapatom is jól jár, mivel több munkaórát kapnak. Állandóan arról hallok, hogy a megélhetési költségek sokakat érintenek, és arra gondoltam, hogy a sütőim úgyis egész nap működnek, így akár egész nap teljes kapacitással is dolgozhatnak, ha ez segít az embereken. Az önzetlenség nagyon érdekel, ki akartam próbálni.”

Becslései szerint körülbelül 12 ezer fontba kerül neki az akció. Wilkinson 2020 márciusában nyitotta meg az üzletet, azt mondja, hogy a sütői hatpercenként 18 pizza elkészítésére képesek. Az ingyen pizzákat azok kapják majd, akik januárban ellátogatnak a Morningside Drive-on található üzletébe, bár a pizzák 17:30 és 20:30 között nem lesznek elérhetők.

Reméli, hogy aki él az ajánlattal, az a maga módján továbbadja a kedvességet. Az ingyen pizzához csak egy érvényes mobiltelefonszámot kell megadni. „Bízom benne, hogy az ötletem nem fog elszabadulni, de nem fogok elkezdeni lakcímigazolást kérni, nem kell majd behozniuk egy önkormányzati adószámlát, amin rajta van a címük” - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.