Képmutatással vádolják az öt év után visszatérő Beyoncét

lmbtq
2023 január 23., 13:55

Beyoncé öt év után először lépett fel élőben, ám ezzel a visszatéréssel sok rajongóját magára haragította. Az amerikai énekesnő ugyanis Dubajban, az Atlantis The Royal luxusszálloda megnyitója alkalmából adott zártkörű koncertet. Annak ellenére, hogy elvileg az 1500 férőhelyes helyszínen tilos volt a fotózás és videózás, a fellépésről készült felvételek elárasztották a netet.

link Forrás

A rajongók problémája pedig az, hogy egyáltalán miért vállalta el ezt a fellépést?Queen B legutóbbi albumát, a Renaissance-t épp azért ünnepelték, mert „tiszteleg a fekete queer kultúra előtt" és különböző LMBTQ ikonoktól inspirálódik. Ehhez képest az öt év után első fellépését egy olyan országban tartotta, ahol szigorú törvények tiltják az azonos neműek kapcsolatát.

link Forrás

A BBC kapcsolatba is lépett az énekesnővel, hogy megkérdezzék, miért vállalta a fellépést. Egyelőre nem érkezett válasz, de a lap több brit LMBTQ hírességgel is kommentáltatta az ügyet. A Birmingham-i melegbárokat üzemeltető Lawrence Barton azt mondta, eddig szövetségesük volt az énekesnő és egy „igazi csalódás” a mostani fellépés.

Kitty Scott-Claus dragqueen pedig azon értetlenkedett, hogy ha David Beckhamet kritika érte azért, mert a katari kormánnyal ünnepelte a focivébét, akkor most Beyoncé miért nem kaphatja meg a magáét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.