Szeretkezhet-e valaki a testvérével, tette fel a kérdést hallgatóinak egy pakisztáni egyetem oktatója

külföld
2023 február 23., 10:45

Sok kritikát kapott egy pakisztáni egyetem, miután a villamosmérnök hallgatóknak 300 szavas esszében arról kellet kifejteni a véleményüket, jó-e, ha egy testvérpár szeretkezik.

link Forrás

A közösségi médiában nagy felháborodást keltő professzort az egyetem kirúgta és feketelistára helyezte. Maga a dolgozat egy történetre való reflexiót várt el a hallgatóktól.

„Julie és Mark testvérek. Közösen utaznak Franciaországba nyaralásra. Egy este úgy döntenek, érdekes lenne, ha kipróbálnák milyen szeretkezni” - így a történet, mely kitér arra is, hogy Julie fogamzásgátlót szed, Mark pedig óvszert használ, és hogy bár mindketten élvezték az együttlétet, megesküsznek, hogy soha többet nem csinálnak hasonlót. A dolgozat a hallgatókat arra kéri, válaszukban hozzanak példákat is.

Kiegészítés: mint arra olvasóink felhívták a figyelmünket, a kérdés Jonathan Haidt pszichológuskutató ismert példája, mellyel azt vizsgálta, hogy az emberek milyen érvelést alkalmaznak amikor valami visszatetsző, undorító vagy felháborító dolog kerül szóba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.