Aknafedélbe szorult a mókus, tűzoltók siettek segítségére, és még neki állt feljebb

ÁLLAT
2023 április 11., 14:38

Egy járókelő riasztotta a tűzoltókat a hétvégén, miután aknafedélbe szorult mókusra lett figyelmes Dortmund belvárosában.

A nő, aki felfedezte az állatot, megpróbálta saját kézzel kiszabadítani a beszorult mókust, de nem járt sikerrel, ezután tárcsázta a hatóságokat. A segítség megérkezéséig egy sállal takarta be a mókust.

Az állat annyira kimerült, hogy mire a helyszínre érkeztek, a segítségére siető tűzoltókat harapásokkal igyekezett magától távol tartani.

A tűzoltók kiemelték az aknát, úgy próbálták kiszabadítani a szerencsétlenül járt állatot. Ez problémásabbnak bizonyult a vártnál, ugyanis a mókus nagyon agresszívan viselkedett, vagy ahogy a tűzoltók közleménye fogalmazott, „megtagadta az együttműködést.”

Végül így is sikerült a mentőakció, az állat sértetlenül hagyta el a helyszínt, és egy közeli erdős terület irányába távozott.

A történet érdekessége, hogy négy éve Dortmund belvárosában már sor került egy mókusmentő akcióra.

2019-ben egy hasonló ügyben riasztottak állatmentőket, akik nyugtatókkal szedálták le a csapdába esett állatot, hogy aztán ki tudják szabadítani:

link Forrás

A tűzoltóság szerint nem lehet megállapítani, hogy a most beszorult mókus vajon ugyanaz-e, aki négy évvel ezelőtt aknába szorult. (DW)