Élő adásban lőttek le egy korábbi indiai politikust és annak testvérét

külföld
2023 április 16., 06:47

Élő tévéközvetítés közben lőttek le az indiai alsóház egykori képviselőjét és testvérét, akiket gyilkosság miatt vettek a rendőrök őrizetbe.

A felvételen az látható, hogy Atiq Ahmed és testvére, Ashraf bilincsben beszélnek az újságírókkal egy kórházi orvosi vizsgálat felé menet másodpercekkel azelőtt, hogy mindkettőjüket lelőtték. A három támadó motorral érkezett és riporternek adta ki magát, de a lövések leadása után gyorsan megadták magukat, a rendőrök letartóztatták őket. A helyszínen egy rendőr és egy újságíró is megsérült.

link Forrás

A testvérpár rendőri őrizetben volt, Ahmedet testi sértéssel és gyilkossággal vádolták. Mindkettőjüket áprilisban tartóztatták le Umesh Pal februári meggyilkolásával kapcsolatban, aki a regionális Bahujan Samaj Párthoz (BSP) tartozó Raju Pal 2005-ös meggyilkolásának koronatanúja volt. Ahmedet 2019-ben már elítélték emberrablásért.

Ahmed tinédzser fiát egyébként napokkal korábban a rendőrség halálra lőtte, valószínűsíthetően neki is köze lehetett a gyilkossághoz. Ahmed azt állította, hogy ő maga is kapott halálos fenyegetést a rendőrségtől. (BBC)