Túszmentőakció zajlott az éjjel Berlinben

külföld
2023 április 25., 08:09

A német rendőrség különleges bevetési egysége (SEK) vetett véget egy túszdrámának Berlinben kedd hajnalban. A hatóságokat még hétfő kora este riasztották Schöneberg kerületben egy régiségkereskedéshez, ahova egy fegyveres vette be magát és ejtett túszul legalább egy embert.

Rendőrkommandósok Berlin Schöneberg kerületében egy régiségkereskedésnél, ahol egy fegyveres túszt ejtett.
photo_camera Rendőrkommandósok Berlin Schöneberg kerületében egy régiségkereskedésnél, ahol egy fegyveres túszt ejtett. Fotó: CARSTEN KOALL/dpa Picture-Alliance via AFP

A rendőrség már a bejelentés alapján annyira veszélyesnek ítélte a helyzetet, hogy egyből a SEK-et mozgósították. A környéket lezárták, a hazatérő helyi lakosokat sem engedték otthonukba, egy szállodában helyezték el őket.

A túszdrámának hajnali fél háromkor vetettek véget a kommandósok, ekkor rohamozták meg az üzletet. Mint kiderült, valójában csak egy túsza volt, őt sértetlenül szabadították ki a rendőrök. A túszejtő végzett magával. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínre érkezésükkor elfogtak egy férfit, akinél fegyvert találtak. Vizsgálják, hogy kapcsolatban volt-e a túszejtővel. (Via MTI)