Tűzveszélyes anyagot szállító vonat siklott ki Mezőtúr közelében

belföld
2023 július 09., 12:51

Egy tehervonat több kocsija is kisiklott vasárnap délben Tiszatenyő és Mezőtúr között, a rendőrség szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. A baleset egy vasúti átkelőnél történt, de senki nem sérült meg.

A felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölőszert szállított. A helyszínen van egy katasztrófavédelmi mobil labor is, és elővigyázatosságból a környező házak lakóinak a védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk.

A Mávinform szerint az utasokat Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbuszok szállítják, és a baleset miatt jelentősen nő a menetidő a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon. A műszaki mentés és a pálya helyreállítása várhatóan hosszabb időt vesz igénybe.

Frissítés: A MÁV vasárnap tájékoztatása szerint a helyreállítás továbbra is zajlik, egy kocsiban veszélyes anyagot, növényvédőszert azonosítottak, és a katasztrófavédelem 17 órára lokalizálta a kifolyt kis mennyiségű növényvédőszert, ez jelenleg már nem jelent veszélyt.

link Forrás